Na zestien jaar keert het iconische Baywatch weer terug op het witte doek. Dwayne 'The Rock' Johnson laat hierin uiteraard ook de befaamde 'slow motion-run' zien. De acteur vertelt in gesprek met NU.nl dat het niet moeilijk was om die vlekkeloos uit te voeren.

"Het is letterlijk het makkelijkst om te doen", vertelt de 45-jarige Johnson, die in de film in de huid kruipt van Mitch Buchannon, de leider van de groep strandwachten op het strand van Los Angeles. "Je moet gewoon rennen voor de camera en de beelden worden daarna vertraagd." 

Wat je juist niet moet doen, is nadenken, aldus de acteur. "Veel mensen denken dat ze speciale slow motion-gebaren moeten maken. Ren gewoon zoals je normaal zou rennen en het komt allemaal goed. En denk vooral niet aan alle lichaamsdelen die kunnen gaan wiebelen."

The Rock geeft strandtips: 'Let niet op wiebelende lichaamsdelen'
121
The Rock geeft strandtips: 'Let niet op wiebelende lichaamsdelen'

De befaamde 'slow motion-run' is volgens Johnson een van de dingen die de serie Baywatch in de jaren 90 zo iconisch maakte. "Het was een show over de reddingsbrigade die mensen redden in een dramatische setting. Daarbij zagen de acteurs er allemaal prachtig uit. De show slaagde erin om fantasieën te verbeelden en tegelijkertijd veroverde het ook de harten van kijkers over de hele wereld."

Achttienplus

Anders dan de serie is de film een stuk pittiger en komischer: in Amerika is hij zelfs alleen geschikt bevonden voor een publiek van boven de achttien jaar. Zo bevat Baywatch veel gevloek, (nog) diepere decolletés en een scène waarin een van de strandwachten in een stoel vast komt te zitten met zijn erectie. "Daarmee willen we een andere draai geven aan de serie van toen. We hopen dat we de mensen hiermee aan het lachen maken."

In de film zijn naast de nieuwe gezichten (behalve Johnson spelen ook onder meer Zac Efron, Jon Bass en Alexandra Daddario mee) ook oudgedienden uit de serie te zien. David Hasselhoff maakt zijn opwachting, die oorspronkelijk de rol van Mitch Buchannon vertolkte (die nu wordt gespeeld door Johnson). Ook Pamela Anderson duikt op in een kleine gastrol. 

Johnson vertelt dat hij geen specifiek advies van Hasselhoff heeft gekregen ter voorbereiding van zijn rol. "Hij vertelde achteraf dat hij het een geweldige film vindt, die vol zit met actie en plezier. En dat is ook precies wat we met de filmversie van Baywatch wilden bereiken." 

Voor alle kijkers die er deze zomer net zo florissant bij willen lopen als de hoofdrolspelers uit de film, heeft Johnson nog wel wat goede tips. "Let op wat je eet, sport voldoende, kweek een kleurtje en als je je dan nog druk maakt om dingen die op plekken zitten waar ze niet horen te zitten, draag dan een t-shirt."