Chloë Grace Moretz is woedend over een marketingcampagne voor de aankomende animatiefilm Red Shoes & the 7 Dwarfs, waaraan ze haar stem leende. 

Op Twitter spuwt de actrice haar gal vanwege een filmposter, die volgens haar kwetsend is.

Op de poster staan twee vrouwen - één lang en dun en de andere klein en gezet - met daarbij de tekst: 'Wat als Sneeuwwitje niet langer mooi was en de zeven dwergen niet zo klein?' "Ik heb de marketing voor Red Shoes gezien en ik ben net zo geschokt en woedend als iedereen. Dit is niet door mij of mijn team goedgekeurd."

Belediging

In een vervolgtweet schrijft ze: "Weet dat ik het de producenten van de film heb laten weten. Ik heb mijn stem geleend aan een mooi script waarvoor ik hoop dat jullie dit als geheel zien. Door het echte verhaal voelen jonge vrouwen zich sterk en dat resoneerde bij me. Het spijt me voor deze belediging die buiten mijn creatieve controle lag", waarbij ze doelt dat op de poster geïmpliceerd wordt dat kleine stevige vrouwen niet mooi zijn.

Moretz sprak de stem van Sneeuwwitje in, in de op het traditionele verhaal van Sneeuwwitje gebaseerde film. Die verhaalt over zeven ijdele prinsen die gevangen zijn in het lichaam van lelijke dwergen.

Verontschuldigingen

Sujin Hwang, een van de producenten van de film, heeft in een verklaring aan Entertainment Weekly laten weten dat de campagneposters inmiddels niet meer te zien zijn. Ze biedt haar verontschuldigingen aan.

"Onze film, een familiekomedie, benadrukt juist hoe belangrijk innerlijke schoonheid is. Hierdoor willen we de sociale vooroordelen uitdagen die hangen aan de standaarden van fysieke schoonheid. We waarderen het dat we gegronde kritiek hebben gekregen op de posters. We hebben oprecht spijt van deze misplaatste advertentie en van het feit dat hij bij de film betrokken personen en partijen in verlegenheid heeft gebracht. Geen van hen was betrokken bij deze advertentiecampagne, die inmiddels is gestaakt."

Red Shoes & The 7 Dwarfs - Trailer
182
Red Shoes & The 7 Dwarfs - Trailer