Pamela Anderson en David Hasselhoff hebben plaats moeten maken voor Zac Efron, Dwayne 'The Rock' Johnson en Kelly Rohrbach in de nieuwe versie van Baywatch. Recensenten zijn het eens: waar de serie subtiel seksuele grapjes bevatte, zit de film vol platte humor.

De Telegraaf - Anderhalve ster

"Vanwege het komische effect moet Jon Bass als nieuwe Baywatch-rekruut zijn buik schaamteloos laten blubberen. Zoals hij ook met zijn door C.J. geïnspireerde erectie mag rondhengelen, net zolang tot hij met zijn gezwollen zaakje klemvast komt te zitten in een strandbedje. Die scène komt al vroeg in de film voorbij en is tekenend voor deze platvloerse lach-of-ik-schiet-benadering van regisseur Seth Gordon (Horrible bosses). Hij legt de seksuele ondertonen uit de originele serie er zo dik bovenop, dat de lol er snel af is."

Het Parool - Twee sterren

"De reddingsbrigade van strandhoofd Dwayne Johnson gaat zich hoofdzakelijk te buiten aan oubollig schunnige mopjes over piemels, borsten, braaksel en twee lijken. (...) De wanhopige poging om een achterhaald en kinderachtig concept een scherp randje te geven raakt kant noch wal, maar dat weerhield Anderson en voormalig strandhoofd David Hasselhoff niet van minuscule gastrolletjes."

Lees de hele recensie

AD - Drie sterren

"In de jaren 90 was de originele televisieserie Baywatch vooral onschuldig familievermaak. (...) De filmversie met een totaal nieuwe cast slaat een andere toon aan. De dialogen zijn meer vilein, de actie is veel spectaculairder en de humor veel ruiger. Er komt zelfs een lange scène in voor - waar uitgebreid gehannest wordt met het geslachtsdeel van een vermoorde man - die de film in Amerika een strenge R-rating opleverde."

De Volkskrant - Twee sterren

"Van die serie (over door de branding hollende, in krappe rode badkleding gehulde strandwachten) is de film een remake, al zou je het ook een parodie kunnen noemen. De makers hanteren de formule die eerdere tv-remakes als 21 Jump Street succes opleverden: het serieuze, tamelijk brave origineel wordt op de hak genomen met schunnige grappen en zelfspot. (...) Maar zelfspot blijft niet twee uur lang boeien. Van de plot moet de film het ook niet hebben: die is fantasieloos en bespottelijk. Problematisch is ook het grillige niveau van de humor; ergens tussen slimme woordgrapjes en minutenlang gesol met de genitaliën van een lijk raken de filmmakers hoe dan ook hun publiek kwijt."

Lees de hele recensie

Zac Efron verdient zijn plek als strandwacht in nieuwe trailer BayWatch
Zac Efron verdient zijn plek als strandwacht in nieuwe trailer BayWatch