Het vijfde seizoen van de populaire Netflix-serie House Of Cards is vanaf dinsdag te zien. Wat vinden de recensenten van het nieuwe seizoen?

Deadline - geeft geen sterren

"Het vijfde seizoen van House of Cards brengt de branie terug die zo karakteristiek was voor de eerste twee seizoenen, voordat Frank en Claire Underwood in het Witte Huis plaatsnamen. (...) Het verhaal, dat de draad van de laatste aflevering direct weer oppakt, wordt verteld met een hernieuwde soort smeuïgheid, iets wat we toch een beetje misten in de laatste seizoenen."

Lees de hele recensie 

The Hollywood Reporter - geeft geen sterren 

"De reeks wordt pas interessant van de elfde aflevering. Maar dan wordt het ook echt te idioot voor woorden en valt het verhaal soms niet meer goed aan elkaar vast te knopen. Toch belemmert dit het kijkplezier helemaal niet, sterker nog; het vormt de perfecte opmaat voor het zesde seizoen. (...) Kevin Spacey krijgt echter iets te veel lof voor een acteerprestatie die helaas gewoon net niet goed genoeg meer is."

Lees de volledige recensie

Het Parool - 3 sterren

"Over het acteerwerk van Kevin Spacey en Robin Wright opnieuw niets dan lof: onwaarschijnlijk hoe die twee hun personages zijn gewórden. Ook over het uiterlijk van de serie - zó gelikt, zó mooi gedraaid op zo veel fantastische locaties - valt geen onvertogen woord te verzinnen. En toch wringt er iets. House of Cards lijdt in zekere zin aan het Suits-syndroom. Als je er voor het eerst naar kijkt is het gelaagd, razend interessant en vermakelijk, maar zodra je gewend bent en je verwachtingen zijn meegegroeid, is de verrassing soms ver te zoeken."

Lees de hele recensie

Digital Spy - geeft geen sterren

"Frank's toenemende slechtheid wordt duidelijk met veel plezier gespeeld door Kevin Spacey - zijn onderonsjes met de camera zijn veranderd in lange monologen. (...) Het is geen verrassing dat Robin Wright fenomenaal is in haar rol van Claire Underwood. Het is haar proces dat het meest interessant is om te volgen, zeker in een seizoen waar de bijrollen teleurstellend genoeg aan de kant zijn geschoven. (...) De eerste afleveringen van het nieuwe seizoen zijn als een stilte voor de storm, want vanaf aflevering zes betreedt de serie weer het moorddadige pad dat we van House of Cards gewend zijn."

Lees de hele recensie

Het Belang van Limburg - geeft geen sterren

"Showrunner Beau Willimon verliet na vorig seizoen dit politieke toneel, schrijvers Melissa James Gibson en Frank Pugliese hebben zijn job overgenomen. Dat valt gelukkig niet te merken. Ze grijpen zelfs terug naar enkele elementen uit de eerste seizoenen die deze eerste originele reeks van Netflix meteen een plekje opleverde bij de beste series van de laatste jaren. (...) Maar de beste momenten blijven die wanneer hij de vierde wand doorbreekt. "You have nothing to be afraid of", probeert hij je in je luie zetel of bed te sussen. Van de fictieve Amerikaanse president hebben we inderdaad niets te vrezen. Hij bezorgt ons enkel bijna dertien uur goede televisie."

Lees de hele recensie