Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Cannes-update: het filmnieuws van woensdag

De zeventigste editie van het gerenommeerde Filmfestival van Cannes is woensdag 17 mei van start gegaan. Tot zondag komen allerlei filmnieuwtjes voorbij, die NU.nl dagelijks zal bundelen.
Door NU.nl

Waterboys verkocht aan tientallen landen

De muzikale film Waterboys van regisseur Robert Jan Westdijk is inmiddels verkocht aan dertig landen. Dat hebben producent Maarten van der Ven en distributeur Paradiso Films bekendgemaakt op het festival van Cannes.

De film vertelt over een vader en zijn zoon die op roadtrip gaan naar Schotland voor een concert van de bekende band The Waterboys. In de Nederlandse arthousebioscopen trok de film eind vorig jaar ruim 52.000 bezoekers.

Waterboys zal eind juni zijn internationale première beleven op het Edinburgh International Film Festival. Hoofdrolspelers Leopold Witte en Tim Linde zullen in juni samen met regisseur Westdijk afreizen naar het festival. Waterboys werd ook grotendeels in Edinburgh opgenomen.De zesde speelfilm van regisseur Westdijk is in Nederland inmiddels on demand en op DVD te verkrijgen.

Nicole Kidman wil elk anderhalf jaar werken met vrouwelijke regisseur

De Australische actrice Nicole Kidman is van plan vrouwelijke filmmakers op de kaart te zetten door eens in de achttien maanden samen te werken met een vrouwelijke regisseur. 

"Dat is de enige manier om iets aan de statistieken te kunnen doen", vertelt de actrice aan de krant New Zealand Herald. Later legde ze haar opmerking verder uit. "Maar 4,2 procent van de filmproducties in 2016 werd gemaakt door een vrouw", vertelde ze op een persconferentie. "Ik denk dat het belangrijk is daarop te blijven hameren."

Kidman is in Cannes met vier nieuwe filmprojecten.


Lees meer over:
cannes

Aanbevolen artikelen