Cannes-update: het filmnieuws van dinsdag

De zeventigste editie van het gerenommeerde Filmfestival van Cannes is woensdag van start gegaan. De komende anderhalve week komen allerlei filmnieuwtjes voorbij, die NU.nl dagelijks zal bundelen.

Minuut stilte voor Manchester

Tijdens het filmfestival in Cannes wordt dinsdagmiddag een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Om 15.00 uur liggen de festiviteiten in de Zuid-Franse badplaats even stil. De organisatie van het beroemde filmfestival heeft met "verschrikking, woede en enorme droefheid" kennis genomen van het nieuws uit Manchester. Daar vond maandagavond een zelfmoordaanslag plaats tijdens een concert van Ariana Grande. De aanslag eiste zeker 22 levens, nog eens tientallen vaak jonge fans van de Amerikaanse zangeres raakten gewond.

Première Cars 3 afgelast na Manchester 

De première van het derde deel van Cars is dinsdag afgelast. Het feest zou plaatsvinden tijdens het filmfestival, maar gaat naar aanleiding van de aanslag in Manchester niet door. "In het licht van de tragedie en uit respect voor de slachtoffers, hebben we besloten het feest af te zeggen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie