Hugh Grant speelt door seksschandaal ontslagen politicus

Hugh Grant keert na 25 jaar afwezigheid weer terug op de Britse televisie. De acteur gaat de rol van politicus spelen in de dramaserie A Very English Scandal over de Britse overleden politicus Jeremy Thorpe,.

Thorpe is de voormalige leider van de Britse Liberalen die ten val kwam door een seksschandaal en moordzaak. Dit maakte de BBC maandag bekend.

Hugh Grant gaat in de serie opnieuw samenwerken met regisseur Stephen Frears. De twee kennen elkaar van de film Florence Foster Jenkins, waarvoor Hugh Grant vorig jaar nog werd genomineerd voor een Golden Globe voor beste mannelijke bijrol.

Homoseksueel

In de driedelige serie A Very English Scandal krijgt Grant de hoofdrol van Jeremy Thorpe. De populaire politicus kwam in 1976 in het nauw, toen het voormalige model Norman Scott verklaarde dat hij in de jaren zestig een homoseksuele relatie met Thorpe had gehad.

De liberaal sprak dat tegen, maar moest wel opstappen als partijleider. Homoseksuele handelingen waren tot in de jaren zestig strafbaar in Groot-Brittannië.

Drie jaar later werd hij aangeklaagd omdat hij een moord op Scott zou hebben gepland om hem het zwijgen op te leggen. Hij werd vrijgesproken, net als drie medeverdachten. De enorme publiciteit rond de zaak zorgde echter voor een vroegtijdig einde van zijn politieke carrière. Thorpe overleed in december 2014 op 85-jarige leeftijd.

De serie A Very English Scandal, die is gebaseerd op het boek van de Britse journalist John Preston, wordt uitgezonden op BBC One.

''Hugh is een van onze meest iconische Britse acteurs; scherp, geestig, menselijk en genuanceerd. Dat hij een van de meest controversiële figuren uit de Britse politiek gaat spelen is erg spannend'', zegt de producent.

Wanneer de serie te zien is lijkt nog niet duidelijk.

Lees meer over:
Tip de redactie