Cannes-update: het filmnieuws van zaterdag

De zeventigste editie van het gerenommeerde Filmfestival van Cannes is woensdag van start gegaan. De komende anderhalve week komen allerlei filmnieuwtjes voorbij, die NU.nl dagelijks zal bundelen.

Robert Pattinson krijgt rol in tweedelige-film The Souvenir

Robert Pattinson gaat een rol spelen in de tweedelige-film The Souvenir, samen met Tom Burke, Ariane Labed en Richard Ayoade. De film speelt zich af in je jaren tachtig van de vorige eeuw en volgt een studente aan de filmacademie die een relatie heeft met een gecompliceerde en onbetrouwbare man. Burke zal de hoofdrol in het eerste deel van de film vertolken, Pattinson krijgt de tweede mannelijke hoofdrol.

Willem Dafoe gaat Vincent van Gogh spelen 

Acteur Willem Dafoe gaat in de film At Eternity's Gate schilder Vincent van Gogh spelen. De film speelt zich af in de tijd dat hij in het Franse Auvers-sur-Oise woonde. "Deze film gaat over de eeuwige relatie tussen een schilder en zijn schilderijen", zegt regisseur Julian Schnabel. "De film bevat de belangrijkste momenten uit het leven van Van Gogh, maar het is mijn versie en niet de volledige geschiedenis."

Jessica Chastain gaat verleidelijke rol spelen

Actrice Jessica Chastain, die op dit moment in de bioscoop te zien is met The Zookeeper's Wife, gaat een rol spelen in Seducing Ingrid Bergman. De verfilming van het boek uit 2012 gaat over een actrice en oorlogsfotograaf Robert Capa. Capa en Bergman krijgen een affaire met elkaar, terwijl Bergman in Hollywood haar man en kind heeft wonen. 

Thomas Acda regisseert eerste bioscoopfilm 

Acteur en zanger Thomas Acda gaat zijn eerste bioscoopfilm regisseren. Gijs Naber, Hanna van Vliet, Renée Fokker en Liz Snoijink spelen de hoofdrollen in Oh Baby. Ook Eric van Sauers en Sanne Vogel zijn in de film te zien. Oh Baby vertelt over een liedjesschrijver (Naber) die er na het overlijden van zijn vaste scharrel achterkomt dat hij een acht maanden oude zoon heeft. 

Producer Jeffrey Katzenberg ontvangt Gouden Palm

Jeffrey Katzenberg heeft tijdens de zeventigste editie van het Filmfestival van Cannes een Gouden Palm gekregen. Katzenberg kreeg de onderscheiding uit handen van Will Smith, Uma Thurman, Ted Sarandos and Jim Gianopolous. 

Volgens Thierry Fremaux, organisator van het Filmfestival heeft Katzenberg een grote rol gespeeld voor het festival. "Toen Katzenberg in 2001 met Shrek naar het festival kwam zorgde hij ervoor dat we meer experimentele films tot het festival toe gingen laten. Zonder Katzenberg zou het festival niet zijn waar het nu is", aldus Fremaux. 

Regisseur Pieter Verhoeff werkt aan film over Herman Koch 

Regisseur Pieter Verhoeff werkt aan een film over Herman Koch. De schrijver verleent zelf uitgebreid zijn medewerking aan het portret, dat deze winter moet worden uitgezonden door Het Uur van de Wolf.

Lees meer over:
Tip de redactie