Cannes-update: het filmnieuws van vrijdag

De zeventigste editie van het gerenommeerde Filmfestival van Cannes is woensdag van start gegaan. De komende anderhalve week komen allerlei filmnieuwtjes voorbij, die NU.nl dagelijks zal bundelen.

Tom Hardy gestrikt in Spider-Man-spinoff Venom

Tom Hardy (The Dark Knight Rises, Mad Max) heeft een rol te pakken in de Spider-Man-spinoff Venom. Zombieland-regisseur Ruben Fleischer mag de film maken. Sony hoopt dit keer wel een succes te pakken na de twee eerder bekritiseerde films over het Marvelpersonage Spider-Man.

David Ayer in gesprek voor regie nieuwe versie Scarface

David Ayer (Suicide Squad, Fury) is in gesprek met filmmaatschappij Universal om te kijken of hij de nieuwe versie van Scarface gaat regisseren. Het is de bedoeling dat de gesprekken soepel verlopen; Universal wil graag dat de film in augustus 2018 verschijnt. Diego Luna (Star Wars: Rogue One) speelt de hoofdrol.

Mackenzie Davis speelt rol in sci-fi thriller

Actrice Mackenzie Davis (Blade Runner 2049, Black Mirror) heeft een rol te pakken in de sci-fi thriller Vivarium van regisseur Lorcan Finnegan (Without Name). Davis speelt een jonge vrouw die samen met haar verloofde op zoek gaat naar een nieuwe woning. Tijdens de zoektocht raken de twee echter verdwaald in een doolhof vol huizen die allemaal op elkaar lijken.

Nick Frost speelt populair personage Captain Pugwash

Nick Frost, bekend uit onder meer Hot Fuzz en Paul, speelt het populaire kinderpersonage Captain Pugwash in de gelijknamige film. Dat werd vrijdag bekendgemaakt in Cannes. Captain Pugwash is zeer geliefd onder de Britse kinderen. Het is de bedoeling dat de film live-action wordt.

Eerste screening Netflix-film leidt tot boe-geroep

De eerste film die Netflix heeft vertoond op Cannes, is met boe-geroep ontvangen. De screening van Okja verliep niet volgens plan: de boven- en onderkant van de film werden afgesneden door een verkeerde positionering. Het duurde ongeveer een kwartier voor de film wel juist kon worden vertoond. 

Jesse Eisenberg speelt mimespeler Marcel Marceau

Marcel Marceau is een legendarische mimespeler en was nauw betrokken bij het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Acteur Jesse Eisenberg (The Social Network) gaat Marceau spelen in de nieuwe film Resistance. De zoon van de mimespeler werkt mee aan het project.

Lees het hele bericht

YouTuber Djamila speelt hoofdrol in film Misfit

Djamila, bekend van haar hitsingle Brickwall en YouTube-kanaal MeisjeDjamila, maakt haar filmdebuut in de nieuwe Nederlandse komedie Misfit. De film gaat over Julia die na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten terugkeert naar Nederland. In Amerika was ze het populairste meisje van haar high school, maar hier in Nederland is ze een 'misfit', een buitenbeentje. Ook Donny Roelvink en Eddy Zoëy hebben een rol te pakken

Lees meer over:
Tip de redactie