Charlotte Gainsbourg kijkt niet graag naar zichzelf in films

Charlotte Gainsbourg kijkt niet graag terug naar films waar ze zelf in heeft gespeeld. "Naar mezelf kijken, ik heb dat nooit gekund. Het is tandenknarsen als ik tijdens het tv-kijken op een fragment met mezelf bots."

Dat zegt de Franse actrice en zangeres in een interview met het Belgische tijdschrift Knack, naar aanleiding van de zeventigste editie van het Filmfestival van Cannes.

Ze speelt de hoofdrol in de openingsfilm Les fantômes d'Ismaël, samen met Marion Cotillard.  Ook is ze met haar vierde album bezig, dat verschijnt in oktober.

Gainsbourg vindt zichzelf minder onzeker dan vroeger: "Ik ben niet meer zo angstig, al wil dat niet zeggen dat ik nu barst van het zelfvertrouwen. Dat blijft een probleem. Ik betreur dat ik niet zekerder van mijn stuk ben."

Ontspannen

De actrice vindt het wel een verbetering dat ze zichzelf "durft te geven". "Ik ben ook meer ontspannen dan vroeger. En ik moet bekennen dat ik niet meer zo razend nieuwsgierig ben als toen ik twintig of dertig was. Ik ben iets minder ondergedompeld in cinema, ik kijk minder reikhalzend uit naar de release van een film of de start van opnames."

Voor de zoveelste keer op de rode loper van Cannes paraderen vindt Gainsbourg geen probleem. "Wel ja, ik doe dat graag! Niet omdat ik de prinses wil uithangen. Ik heb me nooit een prinses gevoeld. Ik vind het gewoon leuk om na te denken over wat ik kan dragen. En dat hoeft helemaal geen fabelachtige baljurk te zijn."

Lees meer over:
Tip de redactie