De zeventigste editie van het gerenommeerde Filmfestival van Cannes is woensdag van start gegaan. De komende anderhalve week komen allerlei filmnieuwtjes voorbij, die NU.nl dagelijks zal bundelen.

Catherina Zeta-Jones speelt drugsbaas in tv-film

Actrice Catherine Zeta-Jones gaat de rol van Griselda Blanco spelen in de tv-film Cocaine Godmother. De Colombiaanse crimineel kwam op 17-jarige leeftijd met haar eerste echtgenoot met een vals paspoort de Verenigde Staten in. Ze werd een grote speler in illegale cocaïntransport tussen de Verenidgde Staten en Colombia. De film moet in 2018 uitkomen. 

'Netflix wil film maken over aap van Michael Jackson'

Netflix zou in de laatste onderhandelingen zijn om een film te maken over Bubbles, de geliefde chimpansee van Michael Jackson. De film zou een zogenaamde stop-motion worden: een animatietechniek waarbij een object langzaam wordt verschoven en frame voor frame wordt opgenomen om een beweging na te bootsen.

Sandra Bullock speelt in film gebaseerd op Le Convoyeur

Sandra Bullock heeft een rol in de film Crash Truck, gebaseerd op de Franse film Le Convoyeur. De actrice speelt een vrouw die een nieuwe baan heeft bij een bedrijf die gepantserde auto's verkoopt. Het personage van Bullock blijkt er meerdere geheimen op na te houden.

Girls-actrice Zosia Mamet speelt in romantisch drama Shadow Girl

Zosia Mamet, bekend van haar rol in de serie Girls, gaat een hoofdrol spelen in het romantische drama Shadow Girl. Claudia Myers (Fort Bliss) zal de film, waarvan ze het scenario zelf schreef, gaan regisseren.

Hoogtepunten tweede dag Cannes: Een kaalgeschoren Cara Delevingne
106
Hoogtepunten tweede dag Cannes: Een kaalgeschoren Cara Delevingne