Banale parodie op tienerfilms moet teruggrijpen op oude grappen

Terwijl de broertjes Weitz met About A Boy nieuwe wegen inslaan, gaan anderen voort op het pad van hun American Pie. En die van Scary Movie, want ook
Not Another Teen Movie

Not Another Teen Movie zet meteen de toon met een scène waarin een meisje op haar zestiende verjaardag in haar slaapkamer verrast wordt door haar hele familie. Lullig, aangezien ze zichzelf net met een flinke vibrator aan het verwennen was. Die glipt uiteindelijk onder de dekens vandaan om in de verjaarstaart te belanden. Wie nu al niet meer bijkomt moet zeker naar Not Another Teen Movie.

Paardenstaart

Opvallend is dat de film - met de John Hughes High School als centrale locatie - vooral teruggrijpt op diens jaren tachtig-tienerfilms als The Breakfast Club en Pretty in Pink. Zelfs Hughes vaste hoofdrolspeelster Molly Ringwald draaft even op om een schunnige opmerking te maken. Aangezien Hughes' en Ringwalds bloeiperiode midden jaren tachtig was, is het rijkelijk laat om na zeventien jaar (!) met een parodie te komen.

Not Another Teen Movie heeft gelukkig ook actuelere grappen en verwijzingen. Klassiek is het centrale gegeven van de bink van school (Chris Evans) die omwille van een weddenschap het lelijkste meisje van de klas (Chyler Leigh) moet klaarstomen voor de Prom Night. Dat achter het 'lelijke' meisje met de bril en de paardenstaart tot ieders verrassing een stoot blijkt schuil te gaan is gesneden koek van She's All That tot Costa! Not Another Teen Movie weet dat gegeven wel overtuigend belachelijk te maken.

Daarmee is de kapstok van de film wel sterk; jammer alleen dat niet elke grap die eraan wordt opgehangen van hetzelfde kaliber is.

Het Parool

In 30 zalen