Cannes-update: het filmnieuws van woensdag

De zeventigste editie van het gerenommeerde Filmfestival van Cannes is woensdag van start gegaan. De komende anderhalve week komen allerlei filmnieuwtjes voorbij, die NU.nl dagelijks zal bundelen.

Netflix-titels mogen niet meedingen naar Gouden Palm

Netflix-films kunnen niet meedingen naar de presitgieuze filmprijs Gouden Palm. Een opmerkelijke beslissing, gezien twee titels van de Amerikaanse streamingdienst (Okja en The Meyerowitz) wel in de eindronde van dit jaar waren opgenomen. De festivalorganisatie liet woensdag nog weten dat beide films dit jaar in de competitie mochten blijven, maar meldde dat het beleid voor volgend jaar wel zou worden aangepast.

Lees het volledige bericht

Orlando Bloom in Berlin I Love You

Orlando Bloom zou mogelijk een rol hebben in de film Berlin, I Love You. Diego Luna (Dirty Dancing 2) is al bevestigd voor de film, net als Sophie Turner (Game of Thrones). Acteur Patrick Dempsey en actrice Renee Zellweger maken hun regiedebuut met de film, die door verschillende regisseurs wordt gemaakt.

Lees het volledige bericht

Emma Roberts speelt in dramafilm Now I See You

Actrice Emma Roberts (Scream Queens) speelt in de film Now I See You. De actrice speelt een vrouw die langzaam blind wordt. Now I See You is een verfilming van het gelijknamige boek van Nicole Kear.

Hamlet Revenant voegt Ian McKellen toe aan cast

Ian McKellen heeft getekend voor een rol in de film Hamlet Revenant, een nieuwe versie van het iconische verhaal geschreven door William Shakespeare. Ken McMullen (Ghost Dance en Zina) regisseert de film waarin ook Gabriel Byrne (In Treatment) en Mikkel Boe Folsgaard (A Royal Affair) spelen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie