De Amerikaanse zender ABC heeft zich met het stopzetten van comedy Last Man Standing de woede van veel conservatieve kijkers op de hals gehaald. Fans van de show roepen zelfs op tot een boycot van de televisiezender.

Vorige week maakte ABC bekend dat het Last Man Standing, met in de hoofdrol Tim Allen, van de buis haalt. De beslissing kwam als een verrassing omdat de show in het zesde seizoen nog steeds goede kijkcijfers haalt.

In de sitcom speelt de acteur de rechtse Mike Baxter, volgens de beschrijving van de show "een mannen-man die probeert te overleven in een vrouwenwereld".

De serie wordt in Nederland uitgezonden door Comedy Central.

Volgens CNN ziet een aantal kijkers met conservatieve denkbeelden het besluit om te stoppen met Last Man Standing als een politieke zet van ABC. In één van de petities om de serie te behouden, wordt de komedie beschreven als "een show die Amerikanen aanspreekt die heel weinig andere shows hebben die de waarden laten zien waarmee ze zich identificeren."

Trump

Sommige fans zien het einde van de show ook als een persoonlijke actie tegen Tim Allen. De acteur, die in de jaren negentig bekend werd met de sitcom Home Improvement, schaarde zich rond de Amerikaanse verkiezingen achter de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Hij heeft in interviews vaak laten weten dat hem dat in het overwegend linkse Hollywood niet in dank wordt afgenomen.