Regisseur Kameleon-serie ontvangt honderd aanmeldingen van tweelingen

Binnen een week hebben meer dan honderd tweelingen uit het hele land zich gemeld bij regisseur Steven de Jong. Hij werkt aan een twaalfdelige tv-serie over de Kameleon en zoekt daarom een nieuwe Hielke en Sietse Klinkhamer.

"Ik wist niet dat er zoveel tweelingen waren in Nederland. De mailbox is geëxplodeerd bij me'', laat De Jong maandag weten.

"Er zitten ook tweelingen bij die al begin 20 jaar oud zijn en dat is niet helemaal de bedoeling. De jongste tweelingen die zich hebben gemeld zijn zeven tot acht jaar en dat is me weer wat te jong. We zoeken ze van rond de dertien of veertien jaar."

Steven de Jong gaat deze week de binnengekomen filmpjes beoordelen. ''Wat ik heb gezien belooft wel wat." De Jong regisseerde in het verleden de films De schippers van de Kameleon (2003) en Kameleon 2 (2005). KRO-NCRV verwacht de serie in het najaar van 2018 uit te kunnen zenden op NPO Zapp.

De Jong is ook nog op zoek naar een magere jongen die de rol van Kees gaat vertolken. Hij moet volgens de regisseur goed kunnen tapdansen en eten. De Jong kruipt zelf weer in de huid van de vader van de tweeling. Actrice Dominique van Vliet is weer te zien als de moeder van Hielke en Sietse. Michiel Kerbosch neemt de rol van veldwachter Zwart voor zijn rekening. Die rol werd in beide Kameleon-films gespeeld door de in 2015 overleden Friese acteur Rense Westra.

Tip de redactie