Sin City-acteur Powers Boothe (68) overleden

Acteur Powers Boothe is zondagochtend een natuurlijke dood gestorven. Dat bevestigt zijn woordvoeder aan Variety. Het nieuws werd wereldkundig gemaakt door acteur Beau Bridges via Twitter. Powers Boothe werd 68 jaar oud.

"Met groot verdriet rouw ik om de dood van mijn vriend Powers Boothe. Een goede vriend, groot acteur, toegewijde vader en echtgenoot", twitterde Bridges.

Boothe begon zijn carrière in het theater en speelde diverse stukken van Shakespeare voor hij doorbrak met zijn rol van Jim Jones in de televisiefilm Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones uit 1980. Hij won een Emmy voor zijn acteerwerk in de film.

Later in de jaren tachtig speelde de karakteracteur in een aantal korte films voor zender HBO en in 1995 vertolkte hij de rol van Nixon's chef-staf Alexander Haig in Oliver Stone's speelfilm over het Watergateschandaal, Nixon.

Sin City

Recentelijk speelde Boothe de rol van Senator Roark in de film noir Sin City en het vervolg Sin City: A Dame To Kill For.

Boothe trouwde in 1969 met zijn jeugdliefde, Pam Boothe. Het stel kreeg twee kinderen. De acteur wordt in Texas in besloten kring begraven. Een publieke herdenkingsdienst zal op een later moment worden georganiseerd, zo liet de woordvoerder van de acteur weten.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie