Laatste film met Robin Williams in première

De in augustus 2014 overleden acteur Robin Williams is vanaf vrijdag te horen in de film Absolutely Anything, waarvoor hij een stem insprak. Het is de laatste film waar Williams postuum in voorkomt.

In Absolutely Anything worden docent Neil Clarke bovenaardse krachten overhandigd door aliens. Williams leende zijn stem aan Neils hond Dennis.

De film liep jarenlange vertraging op door het succes van een soortgelijke film, Bruce Almighty. Regisseur Terry Jones, bekend als lid van Monty Python, twijfelde of Williams nog wel mee wilde werken en mailde hem regelmatig om zijn interesse te peilen. "Jazeker, ik doe nog steeds mee", reageerde Williams telkens tegen Jones.

Stem monteren

De inspiratie voor de hond Dennis kwam voor Williams van een tienerjongen. "Hij is als een 13-jarige jongen. Dus alles wat ik doe, moet ik gewoon denken als een 13-jarige", zei Williams destijds tegen Jones. Een paar maanden na de opnamen pleegde Williams zelfmoord. Over het werken met Williams' stem na diens dood, zegt Jones: "Het was een schok. En dan te bedenken dat we nog met zijn stem moesten werken in de montage. Dat was heel raar".

Postuum was Williams nog in een aantal films te zien. De laatste productie met hem als acteur was Night at the Museum: Secret of the Tomb, uit 2014. Daarin speelde hij de rol van de Amerikaanse president Teddy Roosevelt. Na zijn dood werd Williams ook vereeuwigd als personage in het spel World of Warcraft.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie