Maisie Williams bevestigd voor X-Men-film New Mutants

De cast voor New Mutants, een spin-off van X-Men, wordt langzaam maar zeker duidelijk. Anya Taylor-Joy neemt de rol van Magik op zich. Haar Britse collega Maisie Williams speelt Wolfsbane.

De geruchten dat de twee bij de verfilming betrokken zouden zijn, gingen al meer dan een jaar. Volgens The Hollywood Reporter kon regisseur Josh Boone de actrices pas officieel aannemen toen de film eerder dit jaar het groene licht kreeg van filmstudio Fox. 

De strip New Mutants was de eerste spin-off van de populaire X-Men serie, die stamt uit de jaren 80. Net als in de originele serie vormen de New Mutants een superheldenteam, zij het dat alle karakters nog tieners zijn. Zo kruipt Taylor-Joy met Magik in de huid van een jonge tovenares en tevens het zusje van X-Men-karakter Colossus. Wolfsbane, de rol van Willams, is ook een jonge mutant, die in een wolf kan veranderen.

Game of Thrones

Williams is vooral bekend door haar rol als Arya Stark in de serie Game of Thrones. Haar collega in die serie, Sophie Turner, speelde ook eerder een karakter in de X-Men franchise. Ze was te zien als de jonge Jean Grey in X-Men: Apocalypse. De Argentijns-Britse actrice Anya Taylor-Joy speelde in de succesvolle horrorfilms Split en The Witch.

New Mutants zal in april 2018 te zien zijn.

Tip de redactie