De Amerikaanse zender ABC heeft comedyserie Modern Family met een negende en tiende seizoen verlengd, maakte de zender woensdag bekend. De gehele cast van de show keert terug en heeft een flinke salarisverhoging weten te bedingen, zo weet The Hollywood Reporter.

Modern Family begon in 2009 en vertelt het verhaal van de familie Pritchett, hun partners en kinderen. De serie werd al snel een favoriet van veel kijkers en telt inmiddels acht seizoenen. Ook won de sitcom vijf Emmy Awards.

De makers van de show, Steve Levitan en Christopher Lloyd, reageerden woensdag verheugd op het nieuws. "We zijn ontzettend blij dat we meer tijd krijgen om deze boeiende personages uit te diepen met onze geweldige acteurs, schrijvers en crew", melden zij.

"We zijn een grote familie", aldus Levitan die verder niets losliet over de salarisverhoging voor de cast.


Onderhandelingen

Voor het achtste seizoen ontvingen de acteurs ieder 350.000 dollar (321.000 euro) per aflevering. Actrice Sofia Vergara, die in de serie de rol van Gloria Delgado-Pritchett vertolkt, is al vijf jaar op rij de best betaalde actrice op televisie. Ze is het bekendst van Modern Family, maar het grootste deel van haar inkomen verkrijgt ze uit commerciële overeenkomsten zoals reclames. 

De gehele cast van Modern Family was vanaf februari in onderhandeling over een nieuw contract. Dat moest vóór mei geregeld zijn, om de toekomst van de serie niet in gevaar te brengen. Nu is dus zeker dat Modern Family nog twee jaar door kan. Of het tiende seizoen het laatste wordt, is nog onduidelijk. 

In Nederland wordt de serie uitgezonden op Comedy Central.