De nabestaanden van Tupac Shakur hebben dinsdag toestemming gegeven aan de Britse regisseur Steve McQueen om een documentaire te maken over het leven van de in 1996 doodgeschoten rapper. 

De 47-jarige McQueen reageerde verheugd op het nieuws. Tegenover Deadline Hollywood zegt hij vereerd te zijn de documentaire te mogen maken.

"In 1993 was ik student en ik herinner me hoe de wereld van hiphop zich vermengde met mijn leven", vertelt de regissur van 12 Years A Slave. "Er waren weinig rappers die zo goed waren als Tupac Shakur", vervolgt McQueen.

Tupac Shakur overleed op 13 september 1996 nadat hij was beschoten vanuit een voorbijrijdende auto. De rapper werd 25 jaar oud. Volgens Deadline financieren de nabestaanden het project van McQueen volledig met geld uit het nalatenschap van de overleden rapper.

Hij krijgt bij het project niet alleen de steun van de familie, maar ook van het muziekconcern Universal Music Group en het platenlabel Interscope Records. Daarmee heeft de regisseur ook de beschikking over alle muziek die Tupac uitbracht.

De carrière van de rapper duurde slecht vijf jaar. Wereldwijd zijn meer dan 75 miljoen albums van hem verkocht. Tupac werd in april van dit jaar opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. In juni komt ook een film uit over zijn leven, All Eyez on Me.