Luidruchtig vervolg van de op een videogame gebaseerde zombiefilm. Killer Milla Jovovich is weer van de partij maar de logica is ver te zoeken.

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Resident Evil (2002) eindigde met een verdoofde Alice (Milla Jovovich), die na een legertje zombies te hebben uitgemoord als medisch proefkonijn op een brancard belandde. Hoewel ze daar vervolgens van wist te ontsnappen toonde het laatste straatbeeld uit de eerste Resident Evil dat de strijd nog lang niet gestreden was. En dus pakt Resident Evil: Apocalypse de draad weer op, op een hoger level. Al geldt dat laatste vooral voor de volumeknop.

Bijenkorf

Voor de enkele niet-ingewijde die in een vlaag van verstandsverbijstering besluit deze film in te lopen vat Alice het verhaal nog eens kort samen. Een experimenteel virus, ontwikkeld door de dubieuze Umbrella Corporation, verandert mensen in zombies. Dat leidde in de Bijenkorf, het complex waar Umbrella huist, tot Drie Doldwaze Dagen maar dan met bloeddorstige zombies. En ondanks tegenvuur van Alice is nu ook de rest van de fictieve stad Raccoon City besmet. Dus moet er met zwaarder materieel worden gestreden. Er duikt naast Alice een Lara Croft-look-a-like op, ene Valentine, maar ook de tegenpartij zet de joker in: een kolossaal gedrocht genaamd Nemesis.

Bombast

Alles is groter in deel 2, van de borsten van Valentine, die rijker bedeeld is dan Alice, tot het monster. Maar niemand die op het idee komt deze Nemesis door zijn kop te schieten, terwijl dat bij de gewone zombies toch een effectieve wijze van uitschakeling is. Voor logica is dan ook geen plaats in dit regiedebuut; Witt was vooral op spectaculaire plaatjes uit. Zo vliegt Alice per motor een kerk binnen door het glas-in-lood raam- overbodig, maar het ziet er leuk uit. Alleen wie als filmvermaak genoegen neemt met luidruchtige onzin plus mooie plaatjes zal zich vermaken bij deze apocalyptische bombast. Helaas wordt er geen joystick bij je bioscoopstoel geleverd, want dan kon je meespelen of in elk geval het futiele verhaal snel doorspoelen.

Het Parool: "belabberde beeldkwaliteit (..) deerniswekkend kneusje"
In 28 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm