Millie Bobby Brown, beter bekend om haar rol als Eleven in de serie Stranger Things, heeft zondag de MTV Movie Award gewonnen voor beste acteur & actrice in een serie. De prijs voor beste film ging naar Beauty and the Beast.

De kindsterren uit Stranger Things waren allemaal aanwezig bij de prijsuitreiking in Los Angeles. Brown had grote moeite haar tranen te bedwingen toen ze de prijs in ontvangst nam.  Het is de eerste keer dat de 13-jarige Britse in haar eentje in de prijzen viel voor haar acteerwerk in de show.

"Ik wil mijn familie bedanken, jullie geven mij elke dag licht. Dank mamma en pappa voor alle steun", zei Brown met gebroken stem.

Stranger Things-actrice houdt emotionele bedankspeech na winnen award
Stranger Things-actrice houdt emotionele bedankspeech na winnen award

Eleven

Ook bedankte Brown haar medespelers en de makers van de show, de gebroeders Matt en Ross Duffer. "De cast en crew zijn mijn tweede familie. Ik hou van jullie", zei de jonge actrice, die eraan toevoegde dat ze zich vereerd voelt de rol van Eleven te mogen spelen.

De opnamen voor het tweede seizoen van Stranger Things zijn afgerond en de show zal vanaf 31 oktober te zien zijn op Netflix.

Eerste beelden tweede seizoen Stranger Things
Eerste beelden tweede seizoen Stranger Things

Beauty and the Beast

De film Beauty and the Beast won zondagavond de prijs voor de beste speelfilm. Actrice Emma Watson won eerder op de avond een prijs voor haar acteerwerk in de film.

Comédienne Amy Schumer en actrice Goldie Hawn presenteerden de prijsuitreiking voor de beste film. De twee dames staken flink de draak met de miskleun tijdens de uitreiking van de Oscar voor de beste film in februari, waar La La Land ten onrechte werd aangekondigd als winnaar terwijl dat de film Moonlight moest zijn. "La La Land. Oh nee, Moonland. Oh nee, Beauty and the Beast", zeiden de dames in koor.

Generation Award

Vin Diesel nam de Generation Award in ontvangst voor de filmreeks The Fast and the Furious. De prijs is voor acteurs of films die een blijvende indruk hebben gemaakt op generaties filmliefhebbers. Diesel bedankte de in 2013 overleden acteur Paul Walker, die hij "onmisbaar'" noemde voor het succes van de filmreeks.

De MTV Movie & TV Awards werden voor de 26e keer uitgereikt. Het publiek stemde online op de genomineerden in diverse categorieën zoals beste acteur/actrice in een speelfilm, beste televisieshow, beste presentator of favoriete held en schurk van het jaar.