De Nederlandse actrice Olivia Lonsdale heeft een grote prijs gewonnen op het Milano International Film Festival. Zij wordt volgende week bekroond met een Da Vinci Award voor haar rol in de thriller Silk Road van regisseur Marc de Cloe. 

Dat heeft producent Rinkel Film vrijdag bekendgemaakt.

Lonsdale zal op 10 mei aanwezig zijn bij de vertoning van de film op het festival. Silk Road was in meerdere categorieën genomineerd. Lonsdale brak internationaal door met haar rol in de clip van Drank & drugs. Daarnaast was zij onder meer te zien in het veelgeprezen Prins.

De thriller vertelt over drie twintigers die zich opwerken in de wereld van de internetcriminaliteit. Het verhaal is los gebaseerd op Maikel S, een scholier die vanuit Woerden een digitaal drugsimperium opbouwde. Uiteindelijk werd hij in de VS opgepakt en verdween voor jaren achter tralies.

De prijs voor beste film, waarvoor Silk Road ook in de race is, wordt pas later uitgereikt en wordt door het publiek bepaald. Silk Road werd eind maart uitgezonden door de NPO en is nog terug te zien op de site NPO-gemist.