Filmstudio's zouden een film als The Godfather vandaag de dag niet meer aandurven. Dat zei de regisseur van de filmklassieker Francis Ford Coppola dit weekend bij de viering van het 45-jarige jubileum van de film.

Coppola rekende tijdens het evenement op het Tribeca filmfestival uit dat de 6,5 miljoen dollar die The Godfather in 1972 kostte, nu ongeveer 38 miljoen dollar zou zijn, meldt The Hollywood Reporter.

"Daar zou een van de grote studio's voor nodig zijn. Maar die zouden in deze tijden nooit groen licht geven. Niets krijgt groen licht tegenwoordig als het geen superheldenfilm van Marvel is."

Voor het panel kwamen Coppola, Al Pacino, Diane Keaton, Robert De Niro, James Caan, Talia Shire en Robert Duvall eenmalig samen.

Filmarchief

The Godfather kwam in maart 1972 uit en wordt gezien als een van de invloedrijkste films in de geschiedenis van Hollywood. In 1990 werd The Godfather opgenomen in het Amerikaanse nationale filmarchief, vanwege de "culturele, historische en esthetische significantie" van de film.

Trailer: The Godfather
Trailer: The Godfather