De makers van de comedyserie Roseanne, die werd uitgezonden tussen 1988 en 1997, werken aan acht nieuwe afleveringen van de serie. 

Roseanne Barr, John Goodman, Sara Gilbert en Laurie Metcalf zouden in gesprek zijn om hun rollen weer te gaan spelen, meldt Deadline. Ook Johnny Galecki, die momenteel de hoofdrol speelt in de komedieserie The Big Bang Theory en in Roseanne het vriendje van Gilbert speelde, zou zijn medewerking verlenen. 

Meerdere televisienetwerken zouden interesse hebben getoond om de nieuwe serie uit te zenden. Onder meer ABC (die de serie eerder ook uitzond) en Netflix behoren hiertoe.

Netflix maakte eerder nieuwe seizoenen van de jaren 90-sitcom Full House en de dramaserie Gilmore Girls. Eerder dit jaar werd er al een nieuw seizoen van de televisiekomedie Will & Grace aangekondigd.    

In maart kropen Goodman (in de serie de vader in het gezin) en Gilbert (zijn dochter) nog eenmaal in de huid van hun karakters, toen Goodman te zien was in Gilberts talkshow The Talk. Toen liet Goodman al weten dat hij openstond voor een eventueel nieuw seizoen. Ook Gilbert gaf aan mee te willen werken, mits het goed genoeg zou zijn.

Herkenbaar

Roseanne draait om het gelijknamige hoofdpersonage en haar familie, die behoren tot de middenklasse en wonen in het fictieve plaatsje Landford in de staat Illinois. In de serie maken ze "herkenbare" situaties mee, zoals werkloosheid en huwelijksproblemen.

De seriefinale trok zestien miljoen kijkers en gedurende de negen seizoenen wonnen Barr en Metcalf Emmy-awards voor hun rollen. Goodman en Gilbert kregen nominaties. In totaal werden er 222 afleveringen gemaakt van de sitcom.