Komiek Mike Myers ziet een vierde Austin Powers-film wel zitten. De schrijver van de spionnensatires en vertolker van de titelrol zegt dat in een interview met The Hollywood Reporter ter ere van het 20-jarig bestaan van de reeks.

In het artikel komen ook regisseur Jay Roach en medespeler Elizabeth Hurley aan het woord.

Volgens Roach denken de makers al over een vierde film sinds de laatste uit de reeks, Austin Powers In Goldmember uit 2002.

"We hebben het er al vijftien jaar over, maar we zeggen er altijd bij dat we het alleen willen doen als we iets verzinnen dat het concept eer aandoet", aldus de maker. "Het gebeurt pas als Mike iets heeft waarvan hij vindt dat het een vierde film verdient. Als we het daar over eens zijn, zou het geweldig zijn om er weer in te duiken."

Trailer Austin Powers in Goldmember
Trailer Austin Powers in Goldmember

Bevredigend

Myers zegt daarop dat hij het ook fantastisch zou vinden een vierde film te maken. "Maar je moet altijd maar zien hoe dat loopt." Hij noemt het maken van films waar mensen om moeten lachen "ongelooflijk bevredigend. Dat soort dingen, daar krijg je nooit genoeg van."

Hurley denkt dat Austin Powers prima zou aanslaan bij de jongere generatie. "Ik werd laatst uitgenodigd op de achttiende verjaardag van de zoon van een vriend. Het thema was Austin Powers." Toch heeft niet alles de tand des tijds doorstaan, grapt de actrice. "Helaas denk ik dat ik niet meer in de kostuums van toen pas."