​James Gunn wil de fans van zijn Guardians of the Galaxy-films laten meedenken over hoe het derde deel er uit moet gaan zien. De regisseur vertelt aan NU.nl dat in het tweede deel van de franchise al aardig wat dingen zijn toegevoegd door suggesties van fans.

"Zo is de rol van Baby Groot (die in het eerste deel van enorme wandelende boom naar kleine spriet ging, red.) door de fans groter dan ik in eerste instantie misschien bedacht had: mensen vonden hem zo leuk en lief in de eerste film, ik moest daar wat mee. Ik denk dan ook dat het geholpen heeft voor mij om te beslissen dat Groot nog even klein moest blijven", aldus de 46-jarige filmmaker in gesprek met NU.nl.

Donderdag verschijnt het tweede deel in de Guardians of the Galaxy-franchise, met hoofdrollen voor Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista en Michael Rooker. Nieuw in de franchise is Kurt Russel. 

Niet alleen de rol van Baby Groot (met de stem van Vin Diesel) is door de fans beïnvloed, ook andere belangrijke onderdelen zijn naar aanleiding van commentaar van fans toegevoegd en gewijzigd. Gunn: "Denk aan de cameo van Stan Lee (Marvel-schrijver en stripauteur, red.), die beïnvloed is door een theorie van een fan. Yondu's (Michael Rooker, red.) hanenkam is groter omdat fans van de strips zeiden dat ze dat misten."

Acteurs Guardians of the Galaxy kiezen soundtrack voor hun leven
Acteurs Guardians of the Galaxy kiezen soundtrack voor hun leven

Soundtrack

De soundtrack, die het succes van de eerste film uit 2014 mede bepaalde, is in het tweede deel niet alleen gekozen door Gunn en andere medewerkers aan de film, maar ook door de fans.

"Mensen sturen mij via sociale media constant nummers die zij bij de films vinden passen. De meeste van die nummers heb ik wel al gehoord, omdat ik nu eenmaal graag muziek luister. Maar het nummer Wham Bam van Silver werd mij getipt door de fans. Ik had het nummer nog nooit gehoord en dacht eigenlijk dat het geen echt nummer was. Of nou ja: een nummer uitgevoerd door een moderne band in een retro-jasje. Gewoon omdat ik dat nooit heb met nummers uit de jaren zeventig."

Voor het derde deel, dat Gunn midden april aankondigde, vraagt de regisseur niet specifiek om suggesties, maar hij staat er zeker voor open. "Ze sturen me zoveel suggesties: ik heb niet altijd tijd om er naar te kijken. Maar ik praat dagelijks met fans en ik denk dat ze altijd van invloed zijn. Dus ook voor deel drie."