De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven is van plan volgend jaar in Frankrijk een nieuwe film te gaan draaien. Blessed Virgin, zoals de voorlopige titel luidt, wordt een bewerking van het boek Immodest Acts van schrijfster Judith C. Brown. 

Dat melden buitenlandse media woensdag op basis van een aankondiging voor de markt van het Festival van Cannes dat eind mei plaatsvindt.

Het boek vertelt over het leven van de lesbische non Benedetta Carlini, die in de renaissance leefde in een klooster in Italië. Brown baseerde haar roman, die ze in de jaren tachtig publiceerde, op onderzoek in de archieven van Florence.

De Belgische actrice Virginie Efira moet de hoofdrol gaan spelen. De scenarist van Blessed Virgin is Gerard Soeteman, met wie Verhoeven in Nederland eerder onder meer de succesvolle films Soldaat van Oranje, Turks Fruit en Zwartboek maakte.

Trailer Elle van Paul Verhoeven
Trailer Elle van Paul Verhoeven

Elle

Voor het project werkt Verhoeven weer samen met productiemaatschappij SBS Productions, met wie hij eerder ook de thriller Elle maakte. Zijn eerste film in tien jaar tijd werd geselecteerd voor de competitie van Cannes en won tientallen prijzen, waaronder twee Golden Globes.

De Nederlandse regisseur (78) bereidt verder een Franse oorlogsfilm voor over verzetsman Jean Moulin en de Duitse Gestapo-chef Klaus Barbie en onthulde eerder ook plannen te hebben voor een nieuwe Nederlandse televisieserie.

Ook hoopt Verhoeven ooit nog een film over het leven van Jezus te kunnen maken. Het is niet duidelijk wat de status van deze projecten is.