Actrice Erin Moran, vooral bekend van haar rol als Joanie Cunningham in de serie Happy Days, is op 56-jarige leeftijd overleden.

Dat meldt entertainmentsite TMZ. De politie in de Amerikaanse staat Indiana kreeg zaterdag rond 16.00 uur (lokale tijd) een melding over het levenloze lichaam van een vrouw. Toen hulpdiensten arriveerden was Moran al overleden.

De actrice werd bekend in de jaren zeventig toen ze de rol van Joanie op zich nam in Happy Days (1974-1984). Ook in de spin-off Joanie Loves Chachi speelde ze die rol.

Moran was na Joanie Loves Chachi nog sporadisch te zien in films en series. In 2008 deed ze mee aan het realityprogramma Celebrity Fit Club.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak.

Reacties

Op sociale media hebben Happy Days-collega's van de actrice gereageerd op haar dood. "Nu heb je eindelijk de vrede die je zo graag op aarde wilde", twitterde acteur Henry Winkler.

"Zulk verdrietig nieuws", liet acteur en regisseur Ron Howard weten. "Ik zal je altijd herinneren in onze show, scènes beter maken, grapjes maken en het tv-scherm kleur geven."