De lowbudgethorrorfilm Get Out heeft de publieksprijs in de wacht gesleept op het Imagine Filmfestival in Amsterdam.

De film van regisseur Jordan Peele kreeg van het publiek gemiddeld een 9,14, bijna een halve punt hoger dan de nummer twee op de lijst. Get Out wint daarom dit jaar de Silver Scream Award.

De film, die vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen draait, gaat over de zwarte twintiger Chris (Daniel Kaluuya) die voor het eerst meegaat naar de ouders van zijn witte vriendin Rose (Allison Williams). Omdat haar ouders niet gewend zijn aan interraciale relaties, toont Chris zich van zijn beste kant. Toch blijft hij het gevoel hebben dat er iets niet klopt aan de ouders van Rose.

De film kreeg zowel in de VS als in Nederland lovende recensies voor de manier waarop regisseur Peele heel knap horror en sociale satire met elkaar weet te mixen. De regisseur brak eerder door met zijn show Key & Peele, waarmee hij vorig jaar een Emmy won.

Diverse records

In de VS brak Get Out al diverse records. De horrorhit, die amper 4 miljoen euro kostte, passeerde in de VS onlangs de mijlpaal van 100 miljoen dollar winst; Peele is daarmee de eerste Afro-Amerikaanse filmmaker die met een debuutfilm dat bedrag binnensleept.

Volgens Forbes is het ook de meest succesvolle bioscooptitel ooit is die niet is gebaseerd op eerder gepubliceerd materiaal zoals een bekend boek of een televisieserie.

De vorige recordhouder was The Blair Witch Project, die in 1999 in de VS ruim 140 miljoen dollar opleverde.