De Nederlandse speelfilm Voor elkaar gemaakt, met hoofdrollen voor Loes Haverkort en Matthijs van de Sande Bakhuyzen, is sinds deze week te zien in de bioscoop. Recensenten zijn het eens: de komedie is flauw, matig en een voorbeeld van de 'Nederromkom' op z'n ergst.

De Volkskrant - Twee sterren

"Voor elkaar gemaakt rolde van de lopende band zonder noemenswaardige eigenschappen, of het moet het niveau van de humor zijn; met flauwigheden over sperma, sm-seks en zwangerschap ligt de lat in deze snel te vergeten romkom bijzonder laag."

Lees de hele recensie

AD - Twee sterren

"Voor elkaar gemaakt is niet slecht, maar wel een formulefilm van 13 in een dozijn. Romcoms scoren de laatste tijd minder goed in de bioscoop. Bij het publiek is metaalmoeheid te bespeuren. Bovendien moet de kijker Beau van Erven Dorens dulden als spermadokter. De truc met acterende BN'ers werkt ook allang niet meer."

NRC - Een ster

"Spierwit; hetero-normatief; zowel seksistisch als seksfobisch. Er speelt een aantal steengoede acteurs in mee die regelmatig met hun mond vol tanden staan, omdat de oneliners van dialogen hun geen andere mogelijkheid bieden dan met de rem erop te spelen, na elk zinnetje een pauze te laten vallen en verwilderd te hopen dat hun tegenspeler de scène kan redden."

Lees de hele recensie

Telegraaf - Twee sterren

"Nu is er op zich niets mis met Heijne's (regisseur van Voor elkaar gemaakt, red.) motto: 'Beter goed gejat dan slecht bedacht.' Alleen jat hij dit keer slecht. Met Voor elkaar gemaakt zadelt de regisseur ons op met een laffe herhalingsoefening vol flauwe mopjes over ejaculatiefrequenties, vaginaalballen en de verschrikkingen van het ouderschap. Daarbij genereert de cast schrikbarend weinig chemie, zijn veel scènes te sketchmatig en doen de dialogen de tenen krommen."