Mr. Probz is het onderwerp van een documentaire. Mr. Probz - Against the stream vertelt wat er allemaal met de artiest uit Zoetermeer gebeurde nadat hij doorbrak met het nummer Waves

De 32-jarige Mr. Probz, die eigenlijk Dennis Stehr heet, begon zijn carrière als rapper. Later behaalde hij wereldwijd succes met de ballad Waveswaarop hij zong. 

De documentaire gaat onder meer over de samenwerking van Mr. Probz met sterren als 50 Cent en Armin van Buuren, met wie hij optrad. Ook blikt hij terug op de brand die zijn huis verwoestte en vertelt hij over de schietpartij waar hij in 2010 bij betrokken was.

Filmisch

"Ik wilde vooral geen standaard docu maken", zegt regisseur Bob van de Gronde. "Daarom heb ik ervoor gekozen om het filmisch te benaderen en de belangrijkste scènes uit het leven van Mr. Probz, zoals het afbranden van zijn huis, met acteurs na te spelen."

De film gaat op 18 mei mei in première in bioscoop Tuschinski in Amsterdam. Een dag later is de documentaire te bekijken op de website Red Bull TV. De tv-documentaire zal ook eenmalig te zien zijn op RTL 5.