Iedere week verschijnen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest spraakmakende titels (plus een voetbalwedstrijd) op een rijtje.

Deze week besteden we onder andere aandacht aan het vervolg op de superheldenfilm Guardians of the Galaxy, een voetbalwedstrijd in een bioscoop, het historische drama Alone in Berlin en de schietfilm Free Fire.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 - James Gunn
Wat: actie, sciencefiction
Waar: bioscopen in heel Nederland
Wanneer: vanaf 27 april
Speelduur en leeftijd: 136 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Regisseur James Gunn maakte deze week bekend dat hij ook het derde deel van de Guardians of the Galaxy-filmreeks voor zijn rekening zal nemen. Maar eerst nog even deel twee van deze filmadaptatie, die als gelijknamige stripreeks het levenslicht zag. In dit tweede deel proberen de leden van de Guardians hun verse verbond te beschermen in hun gevecht tegen oude en nieuwe vijanden.  

Alone in Berlin - Vincent Perez
Wat: historisch drama
Waar: bioscopen en filmhuizen in heel Nederland
Wanneer: vanaf 27 april
Speelduur en leeftijd: 103 minuten, 12 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Otto en Anna Quangel leven in Berlijn ten tijde van de Tweede Oorlog. Hun zoon moet vechten voor het vaderland en laat zelfs het leven. Voor zijn ouders een onaanvaardbaar verlies, daarom besluiten meneer en mevrouw Quangel zich op hun eigen manier te verzetten tegen de nazis’.

KNVB Bekerfinale in de bioscoop
Wat: voetbalwedstrijd AZ Alkmaar - Vitesse Arnhem
Waar: Pathé bioscopen
Wanneer: 30 april
Speelduur en leeftijd: 120 minuten, alle leeftijden
Koop hier je kaarten

Op zondag 30 april strijden de voetbalclubs AZ Alkmaar en Vitesse Arnhem in de Rotterdamse Kuip om de Nederlandse beker. De winnaar heeft recht op een plaats in de groepsfase van de Europa League. Wie niet naar het stadion kan of wil, is in meerdere Pathébioscopen welkom om de wedstrijd te bekijken.

Free Fire - Ben Wheatley
Wat: actie, bendeoorlog
Waar: bioscopen in heel Nederland
Wanneer: vanaf 27 april
Speelduur en leeftijd: 90 minuten, 16 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Het verhaal in Free Fire ontvouwt zich tegen het decor van het Amerikaanse Boston, aan het einde van de jaren zeventig. De film speelt zich voor het overgrote deel in een en dezelfde fabriekshal af, waarin twee bendes een mislukte wapenverkoop laten uitmonden in een langdurig vuurwapengevecht.

The Lost City of Z - James Gray
Wat: actie
Waar: bioscopen in heel Nederland
Wanneer: vanaf 27 april
Speelduur en leeftijd: 141 minuten, 16 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

The Lost City of Z belicht het waargebeurde verhaal van de Britse ontdekkingsreiziger Percival Fawcett, die in de jaren twintig van de vorige eeuw samen met zijn zoon op zoek ging naar een mysterieuze stad in het Amazonegebied. Fawcett verdween en werd nooit meer teruggevonden.

Raw - Julia Ducournau
Wat: thriller
Waar: filmhuizen in heel Nederland
Wanneer: vanaf 27 april
Speelduur en leeftijd: 98 minuten, 16 jaar en ouder
Koop hier je kaarten

Een jonge, vrouwelijke vegetariër begint een studie om dierenarts te worden. Tot dusver niet heel vreemd. Totdat de vrouw tijdens een ontgroeningsritueel wordt gedwongen om vlees te eten. Vanaf dat moment begint ze een bizarre zoektocht om haar honger naar vlees te stillen.