Sylvester Stallone klaagt filmmaatschappij Warner Brothers aan vanwege gederfde inkomsten van de film Demolition Man uit 1993.

De sciencefictionfilm Demolition Man, met Wesley Snipes, Sandra Bullock en Stallone in de hoofdrol bracht volgens Warner Brothers 58 miljoen dollar winst op (54 miljoen euro).

De 70-jarige Rocky-acteur beweert dat de opbrengsten veel hoger waren en zegt dat zijn productiemaatschappij contractueel recht had op 15 procent van de winst die de film zou maken, zo meldt The Hollywood Reporter.

"De filmmaatschappijen zijn gierig. Warner Brothers heeft jaren de winsten opgestreken zonder een cent uit te keren aan de begunstigden", leest de claim van Stallone. Warner Brothers wilde niet reageren op de berichtgeving en de aangespannen zaak.

Tegemoetkomen

In 2015 probeerde de filmmaatschappij Stallone tegemoet te komen en stuurde als reactie op de klachten van de acteur een cheque ter waarde van 2,8 miljoen dollar (2,6 miljoen euro). Maar Stallone neemt hier geen genoegen mee en eist dat de cijfers en boekhouding van Warner Brothers worden doorgelicht. "Er moet een einde worden gemaakt aan deze praktijken en acteurs moeten worden betaald voor hun harde werk", aldus de advocaten van Stallone.