Amerikaanse recensenten hebben weinig positiefs te melden over de terugkeer op televisie van Prison Break. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen ging dinsdag in de Verenigde Staten in première. Woensdag was de aftrap in Nederland te zien.

Variety

Dominic Purcell (Lincoln) en Wentworth Miller (Michael) zetten volgens Variety in de eerste seizoenen van Prison Break twee solide personages neer, aangevuld door levendige en geloofwaardige rollen van Robert Knepper (T-Bag), Paul Adelstein (Paul) en Sarah Wayne Callies (Sara).

"Het is onbegrijpelijk dat het nieuwe seizoen zo weinig gebruik van maakt van de potentie van de acteurs en hun personages en een gevangenisverhaal neerzet dat om beurten mechanisch, grimmig en overdreven ingewikkeld aanvoelt."

Verder is het volgens Variety moeilijk te begrijpen waarom het verhaal zich dit keer in Jemen afspeelt. "Hoewel Miller weer charismatisch voor de dag komt, is het moeilijk om interesse te tonen in waarom hij daar is en met wie."

Als lichtpuntje worden de prestaties van Knepper en Adeslstein genoemd. "Met name Knepper is om te smullen: hij leidt af van alle aspecten die nergens op slaan."

Lees hier de volledige recensie

The Hollywood Reporter

Volgens The Hollywood Reporter was het beter geweest als er geen vervolg was gekomen op de vier seizoenen tussen 2005 en 2009. "Als je de botten van Prison Break opgraaft, een serie die draaide om één trucje en al compleet uitgemolken was, helpt het mogelijk om met betere scripts te komen."

"Fans van Prison Break zijn de enige gegadigden om te gaan kijken. Waarom zou iemand anders een poging wagen als Prison Break volledig is gebaseerd op kennis van de personages uit het verleden?"

Verder is het volgens THR nooit een goed teken als je je hoofdpersoon moet ontwaken uit de dood. "Dat is al zo vaak gebeurd in het verleden, en bijna altijd zonder succes."

Lees hier de volledige recensie

Entertainment Weekly

Entertainment Weekly is al even teleurgesteld. "De terugkeer van Prison Break is zo vermoeiend middelmatig dat ik nauwelijks energie heb om er grapjes over te maken", schrijft de recensent.

"De eerste vier afleveringen zijn dankzij de cast wel te doen", aldus EW. "En mogelijk eindigt de serie sterk. Maar ik kan me niet voorstellen dat iemand, behalve de meest hardnekkige Prison Break-fans, het hele seizoen gaat kijken. Er is te veel goede televisie beschikbaar waaraan je je tijd beter kunt besteden."

Lees hier de volledige recensie

Eerste trailer van het vijfde seizoen van Prison Break
Eerste trailer van het vijfde seizoen van Prison Break