Regisseur Frans Weisz en zijn zoon Géza gaan voor het eerst samen een film maken. Géza zal de hoofdrol spelen in Het Leven is Vurrukkulluk, een verfilming van het succesvolle boek van Remco Campert. Frans Weisz gaat de regie doen.

Dat hebben producent Sigma Pictures en distributeur Just Entertainment woensdag bekendgemaakt.

Andere hoofdrollen zijn voor Reinout Scholten van Aschat (De Heineken Ontvoering) en Romy Louise Lauwers. De opnames gaan eind deze maand van start. Het leven is vurrukkulluk vertelt over twee vrienden die verliefd zijn op hetzelfde meisje. Vervolgens belanden zij in een wereld van vrije liefde en marihuana.

Het scenario is geschreven door Theo Nijland, die ook de soundtrack componeert. Nijland werkte eerder wel als componist al samen met Frans Weisz. Hij schreef de muziek voor zijn films Op Afbetaling, Hoogste Tijd en Happy End. Het is voor de eerste maal in achttien jaar dat Nijland een filmscenario voor zijn rekening neemt. In 1998 schreef hij ook het script van de verfilming Ivoren Wachters van Simon Vestdijk.

Remco Campert

Frans Weisz heeft al sinds 1961, toen de beroemde roman verscheen, plannen om Het leven is vurrukkulluk te verfilmen. Schrijver Remco Campert stelde eerder in spanning te wachten op de verfilming en de makers geen restricties op te leggen. "Remco heeft altijd gewild dat Frans het boek zou verfilmen. Ze hebben vroeger ook al samen aan een scenario gewerkt", aldus een woordvoerder van de producent.