Justin Theroux ziet het wel zitten een rol te schrijven voor zijn eigen vrouw Jennifer Aniston. "Als de kans zich voordoet, ga ik dat zeker doen."

"We wisselen regelmatig ideeën met elkaar uit, maar het is best een uitdaging als ik iets zou schrijven waarin zij zou willen spelen", vertelt Theroux aan Entertainment Tonight. "Het is moeilijker dan je zou denken."

De 48-jarige actrice zit bovendien niet om werk verlegen. In de zomer beginnen de opnames van de tienerkomedie Dumplin waarin ze een moeder speelt. Theroux is nog te zien in de HBO-serie The Leftovers, die na het komende derde seizoen stopt.

Plannen

Theroux, die eerder scripts verzorgde voor Zoolander 2, Tropic Thunder en Iron Man 2, heeft plannen om zich daarna te richten op schrijven. "Ik heb al het een en ander geschreven dat ik nu kneed en herschrijf en er is nog iets anders dat ik wil schrijven."

De acteur zal niet helemaal van het scherm verdwijnen als HBO de laatste aflevering van The Leftovers in juni uitzendt. Zo verschijnt hij nog met Alexander Skarsgård en Paul Rudd in de sciencefictionthriller Mute. Ook leent Theroux zijn stem aan The Lego Ninjago Movie die in september uitkomt in de bioscoop.