Amber Heard klaagt de producent van de film London Fields aan vanwege het inzetten van een dubbelganger om naaktscènes te spelen. Heard stelt dat ze het slachtoffer is geworden van seksuele uitbuiting, ook zou dit niet zijn afgesproken in haar contract.

Producent Christopher Hanley begon in november al een rechtszaak tegen Heard, waarin hij een schadevergoeding eist van ruim 10 miljoen dollar (9,4 miljoen euro). Dat gebeurde nadat de actrice zich achter regisseur Matthew Cullen schaarde, die zich eerder al terugtrok omdat hij zich niet in de versie kon vinden die de productiemaatschappij wilde uitbrengen.

Volgens Hanley houdt Heard (30) zich niet aan haar contract rondom de promotie van de film. Oorspronkelijk was het plan om London Fields tijdens het Toronto Film Festival in 2015 in première te laten gaan, maar inmiddels ligt de film nog steeds op de plank.

The Hollywood Reporter, die de laatste rechtbankdocumenten in bezit heeft, meldt dat Heard akkoord ging met het script nadat er specifieke passages over naakt- en seksscènes werden uitgehaald. Dit zou ook zijn opgenomen in het contract dat ze tekende voor de opnames. Heard heeft hier ook uitvoerig over gesproken met regisseur Cullen, die zich hieraan hield. Na het terugtrekken van Cullen lijken de producenten toch alsnog scènes te hebben opgenomen met een andere actrice.

"De geheime opnames met deze stuntdubbel werden opgenomen met een kleine crew, nadat Heard klaar was met de opnames. De stuntdubbel doet scènes waar Heard zelf nooit mee akkoord zou zijn gegaan. Alles is er (door de producenten) aan gedaan om haar op Amber te laten lijken", aldus de aanklacht.

Fictie

Volgens de producenten klopt er niets van dat Heard niet op de hoogte was van de stuntdubbel. Volgens People, die rechtbankdocumenten van de producenten in handen heeft, zou Heard zelfs continu om foto's van de actrice die haar speelde hebben gevraagd. Zo zou ze kunnen controleren of de make-up per scène klopt.

Heard wil compensatie voor de geleden schade. Ook wil ze een definitief verbod op het uitgeven van London Fields. De advocaat van de producenten noemt op zijn beurt de aanklacht van Heard "pure fictie".

Het is niet duidelijk hoe hoog het bedrag is dat de actrice vraagt. Het is opnieuw een slepende zaak voor Heard, die net uit een vechtscheiding met Johnny Depp komt.