Ghost in the Shell-regisseur neemt teleurgestelde fans op de koop toe

Ghost in the Shell is vermoedelijk de populairste manga en animé die ooit is verschenen. Regisseur Rupert Sanders beseft dat hij met de filmadaptatie heus wel een paar fans zal teleurstellen.

"Dat is onvermijdelijk", zegt de Brit tegen NU.nl. “Maar daar loop je ook tegenaan als je een Dickens-verhaal of iets van Jane Austen wilt verfilmen."

"De Franse filmmaker François Roland Truffaut zei dat een adaptatie altijd met verraad gepaard moet gaan. Dat is volgens hem noodzakelijk! Je probeert iets te creëren van een bestaand verhaal. Maar ik ben zelf groot fan van Ghost in the Shell en ik hoop dat de meeste andere fans het net zo kunnen waarderen als ik."

Fouten

Om in de gaten te houden of hij met de film wel dicht bij het verhaal zou blijven, verzamelde Sanders mensen om hem heen die hem op mogelijke fouten konden wijzen.

"Dat moet wel. Als regisseur zie je vaak maar een klein deel van het geheel dat je in beeld probeert te brengen. Je hebt mensen nodig die het totaalplaatje in de gaten blijven houden. De mensen die verantwoordelijk waren voor de kostuums en voor de robottechnieken zijn ook allemaal fan van Ghost in the Shell."

Wie denkt dat deze sciencefiction-achtige film bijna in zijn geheel voor een zogeheten green screen is opgenomen heeft het mis. "Slechts 10 procent werd op het speciale doek geprojecteerd, de rest kwam tot stand met behulp van miniaturen, ontploffende geishapoppen en zelfgebouwde decors."

Spierballen

Voor zijn rol als Batou in Ghost in the Shell transformeerde Pilou Asbæk in een bonk spieren. De Deense acteur vindt het echter niet interessant om die transformatie toe te lichten.

"Spiermassa krijgen is echt extreem zwaar, het kwijtraken niet. Het was hard werken, maar ik praat er niet graag over. Het voelt dan alsof ik opschep. 'Hey, moet je kijken wat ik heb gedaan!'", zegt Asbæk in gesprek met NU.nl.

"Maar ik vind wel dat het een absoluut voorrecht is om als acteur te mogen transformeren. En het is te gek als je kijkers met jouw personage overtuigt omdat je lichamelijk bent veranderd."

Ghost in the Shell is vanaf deze week in de bioscoop te zien.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie