Oscar-organisatie blijft ondanks blunder werken met accountantsbureau

De organisatie van de Oscars heeft besloten om, ondanks de 'Oscarblunder' van PricewaterhouseCooper (PwC), te blijven samenwerken met het accountantsbureau dat al 83 jaar verantwoordelijk is voor de uitreiking van de awards.

PwC en zijn twee accountants Brian Cullinan en Martha Ruiz waren verantwoordelijk voor de blunder, waarbij tijdens de Oscarceremonie de verkeerde enveloppe gegeven werd, waardoor eerst La La Land in plaats van Moonlight werd uitgeroepen tot winnaar beste film.

"Na uitvoerig onderzoek hebben we besloten om te blijven samenwerken met PwC," zegt Academy president Cheryl Boone Isaacs volgens People in een mail naar de leden van The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences.

Hoewel de Academy Board besloten heeft om zijn samenwerking met PwC onveranderd te laten, zullen er wel veranderingen doorgevoerd worden, zo meldt Boone Isaacs in haar mail.

Zo zullen de accountants Ruiz en Cullinan niet meer werkzaam zijn tijdens de ceremonie. Ook zal een derde PwC accountant, die van tevoren op de hoogte is van de lijst met winnaars, aanwezig zijn in de regiekamer, zodat er sneller een reactie gegeven kan worden tijdens een vergelijkbare situatie.

Afleiding

Daarnaast moeten alle accountants die tijdens de ceremonie aan het werk zijn, hun telefoon verplicht inleveren. Volgens de Academy Board zal er zo geen sprake van afleiding zijn.

Hoewel het accountant Cullinan streng verboden was om tijdens de ceremonie foto's op social media te plaatsen, tweette hij tijdens de uitreiking een foto van Emma Stone, die hij enkele minuten voor het uitdelen van de envelop genomen had.

Lees meer over:
Tip de redactie