Actrice en Golden Globe-winnares Christine Kaufmann is dinsdag overleden. Dat bevestigt haar management tegen het Duitse persbureau DPA. Kaufmann leed al enige tijd aan leukemie, ze werd 72 jaar oud.

"Christine was een unieke, geweldige en zorgzame vrouw met een liefde voor het leven", staat in een verklaring op de Facebookpagina van de actrice. "Je eindeloze wijsheid, poëtische inslag, onbegrensde tolerantie en liefde voor mensen zullen niet worden vergeten."

Kauffman werd op 11 januari 1945 in Oostenrijk geboren. Haar moeder was een Franse make-upartiest, haar vader was officier en ingenieur bij de Duitse luchtmacht, de Luftwaffe.

Ze begon haar artistieke carrière als ballerina bij de opera in München, maar maakte in 1952 de overstap naar het witte doek.

Kirk Douglas

De actrice brak internationaal door na haar rol in Town Without Pity uit 1961 met Kirk Douglas in de hoofdrol. In 1963 trouwt ze op 18-jarige leeftijd met de twintig jaar oudere Tony Curtis. Het stel krijgt twee dochters, maar het huwelijk strand in 1968.

Haar laatste rol was in Tom Sawyer & Huckleberry Finn uit 2014, waar ze de rol van tante Polly speelde.