De regisseur van de Oscar-winnende film Moonlight, Barry Jenkins, zal de schrijver en regisseur worden van een nieuwe televisieserie, gebaseerd op het best verkochte boek van Colson Whitehead: The Underground Railroad.

"Het is een baanbrekend werk dat de geschiedenis van ons land op een originele en doordachte manier beschrijft", vertelt Jenkins enthousiast aan Variety. De televisie-serie wordt ontwikkeld door Amazon.

The Underground Railroad won in 2016 de 'National Book Award for Fiction'. Het boek gaat over de jonge slavin Cora die die probeert te ontsnappen aan haar gevangenschap. Ze reist in haar zoektocht naar een nieuw leven langs de zuidelijke staten van de Verenigde Staten.

Na haar ontsnapping uit de plantage in Georgia, gaat ze op zoek naar de veelbesproken Underground Railroad. Daar zouden geheime tunnels haar naar haar vrijheid leidden.

Dit is de eerste keer dat Jenkins een hele tv-serie schrijft en regisseert. Helemaal onbekend terrein is het niet voor hem. Hij regisseerde kort geleden nog een aflevering van de Netflix-serie Dear White People. Ook regisseerde hij eerder een aflevering van de tv-serie Futurestates.