Edwin de Vries (67) werkt iedere dag als scenarist en acteur en speelt binnenkort samen met zijn zoon in de voorstelling De Westerbork Serenade. Die samenwerking vindt De Vries 'het allerleukste' waar hij mee bezig is. 

"Sammie speelt de jonge versie van mijn vader en ik speel hem na zijn overlijden, terugkijkend op zijn leven. (...) Mijn vader overleed toen ik 19 was, maar ik lijk ontzettend op hem. De onafhankelijkheidszin en zelfstandigheid die hem kenmerkten, zie ik bij mezelf terug. Bovendien was ook hij toneelspeler, net als mijn zoon en ik.

Hoe hij alle verschillende projecten met elkaar combineert weet hij zelf ook niet, zegt De Vries in gesprek met de Volkskrant.

"Of ik nou thuis zit te schrijven, of samen met Simone (Kome van Breugel, red.) aan het ploeteren ben om Dokter Deen af te krijgen."

Als hij vrije tijd overhoudt, dan is hij nog steeds bezig met zijn vak: "In het beetje vrije tijd dat ik overhoud, bezoek ik samen met mijn vrouw (Monique van de Ven, red.) graag toneel, films en tentoonstellingen. Ik ben gek op moderne kunst. Jasper Krabbé en Helen Verhoeven vind ik prachtig."

Monique van de Ven

Ook Monique van de Ven heeft genoeg werk om handen. Zij zal in het najaar weer in een speelfilm te zien zijn. Van de Ven vertolkt een rol in de nieuwe Nederlandse film Doris.

Ze speelt de moeder van het hoofdpersonage, zo maakte producent Talpa Fictie maandag bekend. Het is bijna vijf jaar geleden dat de actrice in een film speelde.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Tjitske Reidinga de hoofdrol vertolkt in Doris. Ook Guy Clemens, Gijs Scholten van Aschat, Roos Ouwehand, Bracha van Doesburgh, Tarik Moree en Hendrikje Nieuwerfaan hebben rollen bemachtigd.

Een deel van de cast speelde al een rol in de gelijknamige tv-serie van Net5 waar de film op is gebaseerd. De opnames van de film zijn reeds van start gegaan.

Doris vertelt over een gescheiden vrouw die op haar vijfenveertigste op een dood punt is aanbeland. Na de nodige tegenslag vindt zij echter haar zelfstandigheid, zelfvertrouwen en geloof in de liefde terug, gesteund door haar beste vriend Tim.

De komedie is ontwikkeld door Will Koopman (Gooische Vrouwen).