Kirk Douglas en zijn vrouw Anne Buydens komen met een boek over hun leven in Hollywood. In Letters of Love, Laughter and a Lifetime in Hollywood kijkt het stel terug op hun bewogen leven voor en achter de schermen.

Douglas, die in december 100 jaar is geworden, ontsnapte in 1958 aan de dood, meldt New York Daily News. Hij zou een prijs krijgen uit handen van de voormalige Amerikaanse president Harry S. Truman. Douglas moest daarvoor naar New York vliegen. Zijn vrouw Anne had een slecht gevoel bij de vlucht en smeekte hem niet te gaan.

De acteur besloot de volgende dag, na een lange ruzie, af te zien van de reis. Het vliegtuig stortte neer in New Mexico, op weg naar New York. "Je hebt mijn leven gered", zegt Douglas in tranen tegen zijn vrouw en beloofde haar intuïtie nooit meer in twijfel te trekken.

Huwelijk

Douglas trouwt in 1943 met Diana Dill met wie hij twee zoons krijgt, onder wie acteur Michael Douglas. De twee gingen uit elkaar in 1951.

In 1954 trouwde hij met de Duitse Hannelore Marx die hij leerde kennen op de set van de film Lust for Life. Ze besluiten samen in de VS te gaan wonen en Marx veranderde haar naam in Anne Buydens. Het stel kreeg twee zoons, Peter en Eric. Die laatste overleed in 2004 onverwacht aan een overdosis verdovende middelen in combinatie met alcohol.

In het boek is Douglas ook openhartig over zijn relatie met Stanley Kubrick tijdens het filmen van de klassieker Spartacus. De beroemde regisseur en Douglas hadden zoveel ruzie dat Buydens zei dat ze samen een psychiater moesten bezoeken.