De film Power Rangers heeft in Rusland van de autoriteiten de leeftijdsclassificatie 18+ gekregen vanwege een homoseksueel personage dat in de film te zien is.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat Rusland een jeugdfilm heeft bestempeld als 18+; eerder gebeurde dat al bij Beauty and the Beast. De classificatie 18+ is de hoogste leeftijdsgrens voor films in het land, meldt The Independent.

Groeperingen die opkomen voor de rechten van LHBTQ'ers zijn kritisch op het besluit om de film deze hoge leeftijdsgrens te geven. Een Russische anti-homogroepering stelt echter dat de leeftijdsgrens nog niet ver genoeg gaat en stelt dat de film moet worden verboden. De film is volgens de groep "homopropaganda".

In Power Rangers is de gele Ranger, gespeeld door Becky G, lesbisch. In de film praat ze openlijk over haar strubbelingen met haar geaardheid.

In de Verenigde Staten kreeg de film de leeftijdsgrens 13+. Nederland bestempelt de film als 12+.

Maleisië

Naast Rusland ontstond ook in Maleisië reuring om de Power Rangers-film. Hoewel aanvankelijk werd gedacht dat de film door het homoseksuele personage problemen zou krijgen bij het uitbrengen van de film, kreeg de distributeur toch groen licht deze week.