Cher heeft zich terugtrokken uit Flint, een tv-film over het schandaal met vergiftigd drinkwater in het stadje Flint in de Amerikaanse staat Michigan.

Volgens de actrice en zangeres kan ze niet in de film spelen wegens ernstige familieomstandigheden. Dat meldt de filmwebsite Deadline.

"Flint is een project dat dicht bij mijn hart ligt en ik kon dan ook niet wachten om mijn bijdrage te leveren aan het vertellen van dit verhaal", zegt Cher in een statement. "Maar wegens ernstige familieomstandigheden ben ik helaas niet in staat om Los Angeles te verlaten om op locatie te filmen", aldus de actrice en zangeres.

Cher zou in de film een inwoonster van Flint spelen die geraakt wordt door het gifschandaal en de daaropvolgende drinkwatercisis. De Amerikaanse is erg begaan met het lot van de inwoners van Flint. Zo doneerde ze ten tijde van het schandaal duizenden flessen water aan de inwoners van het stadje. Nadat ze hoorde dat er een film gemaakt zou worden, nam ze zelf contact op met de producers en maakte kenbaar graag deel te willen nemen aan het filmproject.

Cher zou naast actrice, ook optreden als uitvoerend producent van de tv-film. Het is niet bekend of ze deze rol nog steeds op zich zal nemen.

De zangeres speelde in talloze films en series. Zo was ze te zien in MermaidsThe Witches of Eastwick en  Burlesque. In Will and Grace en The Sonny and Cher Comedy Hour was ze als zichzelf te zien.