De Vlaming Hans Herbots gaat samen met de Brit Sam Miller de zesdelige miniserie Rellik regisseren voor BBC One en HBO Cinemax. 

Dat maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds vrijdag bekend.

De opnames begonnen deze week in Londen. De Vlaamse regisseur is bekend van producties als Windkracht 10 en Als de dijken breken. Sam Miller regisseerde eerder afleveringen van Hotel Babylon, Spooks en Luther.

De titel Rellik (killer achterstevoren geschreven) verwijst naar de atypische verhaallijn van de reeks. Zo wordt de moordenaar al meteen in de eerste aflevering gevat, terwijl de volgende afleveringen teruggaan in de tijd. Daarin wordt er ingezoomd op de klopjacht, de moord zelf en op de dader. Herbots: "Rellik is een straf verhaal, complex en rijk. De reeks wordt achterwaarts verteld. Dat maakt dat je de aandacht van de kijker te allen tijde vast moet houden en de verhaallijnen ook in omgekeerde volgorde moeten boeien."

Hoofdrolspelers in het verhaal zijn Richard Dormer (Game of Thrones, Fortitude) en Jodi Balfour (The Crown, Bomb Girls). Zij vormen een recherche-duo bij de Londense Metropolitan Police. Verder zijn er ook rollen weggelegd voor Paterson Joseph (The Beach), Paul Rhys (Borgia), Michael Shaeffer (Star Wars: Rogue One) en de Deense actrice Lærke Winther (Dicte).