Amy Schumer kruipt toch niet in de huid van Barbie. De 35-jarige actrice en comédienne zou de wereldberoemde speelgoedpop vertolken in een live action-film over Barbie, maar heeft het te druk.

"Helaas ben ik niet langer in staat me te verbinden aan Barbie als gevolg van conflicterende agenda's", liet Schumer weten aan Variety. "Ik baal ervan, maar kijk ernaar uit Barbie op het witte doek te zien."

De opnamen voor de live action-film zouden in juni van start gaan, maar Schumer heeft het dan te druk met de promotie van haar nieuwe film Snatched, die in mei gaat draaien.

Filmstudio Sony kan niet schuiven met de productie, omdat de film volgend jaar juni in de bioscopen moet draaien. Speelgoedmaker Mattel heeft een hele Barbie-lijn rond de film gepland en ook die zou dan opgeschoven moeten worden.

Te dik

Sony heeft Variety laten weten het besluit van de actrice te respecteren. De studio hoopt binnenkort nieuws bekend te maken over de rolverdeling. Ook is Sony nog op zoek naar een regisseur.

Om de keuze van Schumer als Barbie was vorig jaar veel te doen. Veel mensen vonden de actrice te dik om de onmenselijk slanke pop te vertolken. Met de film willen Sony en Mattel juist vooroordelen aan de kaak stellen. In de film wordt een excentrieke Barbie uit Barbieland gezet omdat ze niet perfect genoeg is, waarna ze in de echte wereld leert dat geluk van binnenuit komt.