Noortje Herlaar vindt serieuzere films ook belangrijk voor jeugd

De film Toen mijn vader een struik werd maakt voor kinderen invoelbaar wat oorlog betekent voor de mensen die ermee te maken krijgen. Actrice Noortje Herlaar, die in de film speelt, vindt het heel goed dat dit soort verhalen wordt verteld voor deze doelgroep.

"Kinderen van negen, tien jaar oud kunnen echt wel meer aan dan een Disney-wereld vol bloemetjes en vrolijkheid", aldus Herlaar.

De actrice zegt dat kinderen begrijpen dat er zich grote problemen afspelen in de wereld. "Deze doelgroep weet dat er leeftijdsgenootjes zijn die dagelijks te maken hebben met oorlog. Kinderen vragen aan ouders en leraren ook door over de grote thema's die in de verkiezingscampagne een rol speelden."

Volgens de actrice, die de moeder van Toda speelt in Toen mijn vader een struik werd, is de film geen politiek manifest. "Het is is wel een verhaal dat een lans breekt voor meer compassie jegens vluchtelingenkinderen. De vluchtelingencrisis is een enorm complex vraagstuk. Maar in essentie is het bizar dat wij als Europa niet in staat zijn alle kinderen die een veilig heenkomen zoeken onderdak te bieden. Je hoopt toch dat andere landen en werelddelen dat ook ooit voor ons doen als Nederland in de toekomst onder water komt te staan - een scenario dat helemaal niet ondenkbaar is."

Toen mijn vader een struik werd is vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen te zien.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie