Actrice Sanne Langelaar schrijft televisieserie

Sanne Langelaar is druk bezig met het ontwikkelen van haar eerste serie. De actrice, bekend van films als Verliefd op Ibiza en Michiel de Ruyter, vertelt in De Telegraaf dat schrijven haar al langer ligt.

"Op de toneelschool wilde de directeur eigenlijk dat ik me meer zou ontwikkelen in het schrijven, maar ik ging toen zoveel werken dat dat niet meer kon", zegt de 32-jarige actrice. "Nu heb ik voor het eerst in drie jaar weer vrij en ben ik dat meer aan het oppikken."

Langelaars serie wordt "geen standaard romantische komedie over vrouwen die op zoek zijn naar de ideale man en het ideale gewicht". "Het moet gaan over hoe vrouwen van nu te veel keuzes hebben en niet weten welke kant ze op moeten."

Ze hoopt zelf de hoofdrol te gaan spelen. "Over het algemeen zijn de vrouwenrollen die in Nederland worden geschreven ondersteunend bedoeld. Weinig films gaan alleen over een vrouw. Ik zou het heel leuk vinden als het een keer wordt omgedraaid. Daarom ben ik ook die eigen serie aan het maken. Als niemand zoiets schrijft, kan ik het beter zelf doen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie